DET HELENDE RUM v/ Anne-Lise Schierup
Somatisk Integrativ Traumeterapeut
REG. Psykoterapeut
Henrik Dybvad Larsen -
Fostrets og fødslens psykologi.
Barndom og forælderskab starter ved undfangelsen.
ONSDAG 30. OKTOBER 2024 KL. 18:30 - 21:30
Det er med stor glæde, at jeg kan invitere dig til foredraget ” Fostrets og Fødslens Psykologi. Barndom og forældreskab starter ved undfangelsen” med Henrik Dybvad Larsen i selskab med psykolog Mette Rahbek. Er du forældre eller kommende forælder – så har du her muligheden for et helt unikt indblik i netop barndom og forældreskab. Foredraget skaber mulighed for at blive klogere på eget liv, dine børn, dine forældre og måske møde mennesker fra et nyt sted fra. Der er begrænset antal pladser, så vent ikke for længe med at booke din plads.
Program:
18: 30 Velkomst
18: 35 Fostret og fødslens psykologi – hvad er det?
19:25 Pause - Der serveres kaffe, the, og lidt sødt.
19:35 Fostrets evne til at sanse, føle, huske, lære og kommunikere!
20:25 Pause - Der serveres kaffe, the, og lidt sødt.
20:35 Stress, foster- og fødselstraumer
21:30 Tak for i aften
Vi vil være taknemmelige hvis i kommer lidt før 😊
Sted: Klinik Det Helende Rum, Estrupvej 61, 8543 Hornslet
Pris: 350 kr.
Tilmelding på mail: kontakt@dethelenderum.dk, nødvendig da der er begrænset antal pladser, fungerer efter først til mølle princippet og du modtager en mail med faktura så snart jeg modtager din tilmelding.
Henrik har skrevet denne intro til foredraget:
For få år siden var fosterperioden en overset periode af barnets liv – psykologisk set. I dag anses den for at være blandt de mest betydningsfulde faser i et menneskes liv.
Hændelser i fosterperioden og under fødslen kan få vidtrækkende konsekvenser for resten af barnets liv. Ny viden tyder på, at meget af det, der karakteriserer os som menneske – vores helbred, personlighed og temperament – har sine rødder i de påvirkninger, vi har været udsat for i fostertilværelsen og under fødslen.
I de senere år er viden om fostrets og fødslens psykologi på det nærmeste eksploderet. Der er behov for at udfordre forestillingen om, at fostret kommer til verden som et ubeskrevet blad. Ufødte børn sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i løbet af fosterperioden og under fødslen. Nogle forskere inden for området taler om livmoderen som vores allerførste ”klasseværelse” eller læringsrum. Og man kunne fristes til at kalde fødslen for vores første store ”eksamen”!
Viden om fostrets og fødslens psykologi kan dels medvirke til at give fostre og spædbørn en bedre start på livet og dels kan denne viden give os en dybere og mere nuanceret forståelse af nogle af de problemstillinger, vi møder hos ældre børn, unge og voksne – og hos os selv!
Om foredragsholderne:
Henrik Dybvad Larsen er uddannet cand.psych. Autoriseret psykolog og specialist i Psykoterapi og supervision af psykoterapi. Traumeterapeut, spædbarnsterapeut og småbørnskonsulent.
Mette Rahbek er uddannet cand.psych. Autoriseret psykolog.
Litteratur til inspiration:
Larsen, H. D: Kan vi huske noget fra vores tid som foster? Om præ- og perinatal psykologi. P. Psykologernes fagmagasin, udgivet 20. april 2016.
Larsen, H. D: Fostrets og fødslens psykologi. Barndom og forældreskab begynder ved undfangelsen, Pregnant Press, Århus, 2018. (BOG).
Larsen, H. D: Langsigtede psykologiske konsekvenser som følge af en problematisk fosterperiode og fødsel. En case beskrivelse inden for den prænatale og perinatale psykologi. P. Psykologernes fagmagasin, udgivet 8. april 2019.
Larsen, H. D: Barn hos en anden mor end hende, der bar dig i sin livmoder. P. Psykologernes fagmagasin, udgivet 28. maj 2020.